התוכנית למחקר אמנותי במוסררה היא תוכנית חד-שנתית המיועדת עבור אמנים ואמניות פעילות אשר מעוניינות להמשיך ולפתח את שפתן האמנותית במסגרת יצירתית ואינטלקטואלית פורה. התוכנית שמה דגש על עבודה עצמאית ובחירה של תכני הלימוד, תוך ליווי והנחיה פדגוגית אישית של תהליכי היצירה והמחקר.
אנו מזמינים להגיש מועמדות לתוכנית יוצרים ויוצרות מתחומים שונים – מוסיקאיות, מלחינות, אמניות סאונד וכן יוצרות מתחומי האמנות הפלסטית, מדיה דיגיטלית ופרפורמנס – אשר רואות בסאונד נדבך מרכזי בעבודתן.
מבנה הלימודים
שנת הלימודים מורכבת מקורסי ליבה, קורסי בחירה, מפגשי הנחייה וליווי אישי, וסמינר שנתי בכליל.
משתתפי ומשתתפות התוכנית בוחרות את מערכת הלימודים שלהן מתוך היצע הקורסים הרחב של בית הספר, ומשתלבות במעבדות המחקר השונות במחלקה (פירוט על קורסי התוכנית בלשונית ״קורסים״).
התוכנית מציעה מפגשי קומפוזיציה אישיים עם מרצי/ות המחלקה וכמו כן מפגשים עם יוצרים חיצוניים (לפי התאמת המחקר האמנותי).
במהלך שנת הלימודים מציגות המשתתפות בתוכנית במסגרות השונות של בית הספר (קונצרטים מחלקתיים, תערוכות ופסטיבל מוסררה מיקס), כמו גם באירועים ייעודיים שמקיימת התוכנית מחוץ לכותלי בית הספר.
סגל
צוות התוכנית מורכב מסגל ההוראה הבכיר של בית הספר, לצד שורה של מרצות ומרצים אורחים. בין מנחות ומנחי התוכנית ד״ר יוני ניב (ראש התוכנית), אמיר בולצמן (ראש המחלקה למוסיקה חדשה), אנה ווילד, יפעת זיו, אמיר מאיר, קיקי קרן-הוס, רועי כרמלי, ופרופ׳ אמנון וולמן. בנוסף לצוות ההוראה וההנחיה של התוכנית, אנו משתפים פעולה עם אמנים ואמניות אורחות, אוצרות, גופי-ביצוע וגלריות בארץ ובעולם.
מלגות במחלקה
במסגרת התכנית אנחנו מזמינים את הסטודנטיות לקחת חלק פעיל בפעילות המחלקתית תמורת שעות מלגה. התפקידים ניתנים בהתאם לשדה המחקר של הסטודנטיות מתוך רצון להעשיר את עולמה דרך עשייה ולימוד.