תערוכות עבר
תערוכת בוגרי.ות התוכנית 40+
2024
ביום רביעי ה-31.7.24 בשעה 18:00 תפתח בבית ספר מוסררה תערוכת בוגרי תוכנית '40+ ' של המחלקה לצילום. תכנית הלימודים הדו שנתית מלמדת צילום כאמנות עכשווית , ומיועדת לקהל מרקעים שונים. התערוכה של 15 בוגרי ובוגרות התוכנית לשנת 2024 , משקפת את הישגיהם ואת התהליך הלימודי, הטכני והרעיוני, אותו עברו הסטודנטיות.ים במהלך שנתיים עד 4 שנות לימודים.
התערוכה מהווה נקודת שיא בלימודיהם, ובה נראות תוצאות מחקר צילומי מתמשך, והתמודדות עם סוגיות אישיות וחברתיות באמצעות פניו השונים של המדיום הצילומי.
חורים נפערו בריתמוס הזמנים* Holes Opened in the Rhythm of Times
2024
העבודות בתערוכה עוסקות בשיבוש מכוון של הזמן והמקום – וביכולת היצירה וההרס של האדם, אשר נחישותו לצעוד תמיד קדימה משפיעה על הסביבה הטבעית ועל הסביבה מעשה ידיו. לעיתים בעבודות נדמה שהזמן מתעוות, בין אם נמתח או מתכווץ, רגעים מסוימים הופכים לאינטנסיביים ותחושת דריכות נמתחת בין העבודות. צורת המעגל חוזרת ושבה בעבודות: הבור הפעור באדמה לעומת הירח המשקיף על התבל.
חידת המלך שלמה |גלריית המסדרון
2024
צילום | סטודנטים | מרצים | טבריה במסגרת פרויקטים בקהילה, יצאה קבוצת סטודנטים ומרצים מהמחלקה לצילום במוסררה, לפרויקט צילום בטבריה . במסגרת הפרויקט חקרה הקבוצה את סביבת מלון המלך שלמה בו שהתה, בנתה סטים לצילומי 'טבע דומם' (באמצעות כלים וחפצים שנלקחו ממטבח המלון ), הציבה סטודיו נייד וצילמה את עובדי המלון. חלק מהתוצרים שנולדו בשהות במלון, מוצגים בתערוכה. הפרויקט התאפשר תודות לתמיכתו של אלברט לוזון, מלון המלך שלמה טבריה
אסף הינדן – קיר אמן
2024
שתי עבודות של אסף הינדן מהפרויקט כרוניקה מקבילה משנת 2021 מוצגות על קיר האמן בכניסה לגלריה של בית ספר מוסררה. נקודת המוצא של הפרויקט מתייחסת לאירוע משנת 1937 בגרמניה בו אוסף האמנות של פילנטרופית יהודייה מהמבורג, אמה באדג׳, הועמד למכירה פומבית כפויה. הפרויקט מבקר את האירוע ומדמיין מחדש יצירות אמנות וחפצים אבודים, ומייצר קטלוגים אלטרנטיביים של יצירות אמנות מטופלות. הפרויקט שנעשה בשילוב מדיות שונות כמו צילום, קולאז׳ ומידול תלת-מימדי, עוסק בשאלות סביב מבני כוח, מקור, בעלות ואבולוציה של אמנות.
אסף הינדן – אמן, צלם ואוצר, בוגר התואר הראשון מבצלאל אקדמיה לאמנות ועיצוב (2016) והתואר השני מהאקדמיה המלכותית לאומנויות יפות אנטוורפן (בלגיה, 2021). עבודותיו הוצגו בתערוכות יחיד וקבוצתיות בגלריות ומוזיאונים בארץ ובעולם. בין הפרסים והמענקים השונים, הוא זכה בפרס האמן הצעיר מטעם משרד התרבות (2023) ובמענקים מטעם Asylum Arts (ניו יורק), ומענק קרן רבינוביץ לאמנות, 2024. חי ויוצר בישראל
קיר אמן- צילומים מתארחים על הקיר שממול
2024
קיר האמן האינטימי יארח דימויים של צלמים מקומיים. הדימויים יתארחו ממול לפרויקט-"שיר טיפוס", ויקיימו איתו דיאלוג סמוי וגלוי. זו הצעה לשיטוט מחשבתי אינטואיטיבי המאפשרת מפגשים והקשרים חדשים בין הדימוי הצילומי על קיר האמן, לטקסט שנמצא מעבר לגבו במיזם-"שיר טיפוס".
"חשיפת יתר"
2024
המסדרון- מתחם תצוגה לסטודנטים ובוגרים מהמחלקות השונות של בית הספר, מציג: תערוכה קבוצתית בהשתתפות בוגרות ובוגרי המחלקה לפוטותרפיה
אירועי השבעה באוקטובר והמלחמה חשפו ביתר שאת את המשמעויות הרגשיות והחברתיות הכרוכות בעודפות המידע והדימויים להם אנו נחשפים בכל יום. התערוכה מציגה מקבץ עבודות המגיבות למונח ״חשיפת יתר״ על מגוון המשמעויות הקשורות בו. העבודות עוסקות בין השאר בהתמודדות עם זיהוי הרגשות הגופניים והנפשיים המתעוררים עם ההכרה בחשיפת היתר, שימוש במנגנוני הגנה והדחקה, החצנת הפגיעות וכן הכרה באינטימיות שבפגיעות, השלמה וזיכרון.
יצחק ירושלמי – מתוך ארכיון תצלומים, פוטופואטיקה 12
2023
יצחק ירושלמי, צלם אוטודידקט, התוודע לצילום כילד חוץ בקיבוץ חוקוק. מכספי עבודות מזדמנות רכש לעצמו מצלמה מתוצרת יאשיקה, ובגיל 13 החל לצלם את קהילת העולים, תושבי המעברה, ובהמשך את קהילת שכונת מורשה ברמת השרון אליה השתייך. המצלמה של ירושלמי מתפקדת כתחליף למבט, שנעדר מחיי היומיום של אותם עולים מן המזרח, שחיו בשולי החברה.
התערוכה בגלריה לאמנות של מוסררה מספקת הצצה לארכיון תצלומים דיגיטליים בשחור־לבן, המקוטלגים לפי נושאים הרווחים בעבודתו של ירושלמי: תצלומי דיוקנאות, זוגות, כלי תחבורה, חבורות והווי בשכונת מורשה.
"ארבעה בשכונה"
2023
שישה אמנים ואמניות פעלו בשנה האחרונה בשכונת מוסררה במסגרת המחזור השני של חממת האמנים למצוינות ע״ש ג׳ק, ג׳וזף ומורטון מנדל. המחקר האמנותי המתמשך הוליד ארבעה פרויקטים חדשים, המתמקדים באיזורים גיאוגרפיים וקהילתיים שטרם זכו להתייחסות אמנותית: בור המים ברחוב שבטי ישראל פינת הלני המלכה, המנזר הסלזיאני ברחוב הע"ח, עצים עתיקים ברחבי מוסררה, ומשרדו של אחד מחברי הפנתרים השחורים הממוקם בתוך המנהל הקהילתי של השכונה.
עבודותיהם של אמני ואמניות החממה מוצגות בתערוכה ״ארבעה בשכונה״, בגלריה לאמנות של בית הספר מוסררה, וכוללת עבודות סאונד, צילום, הדפס, וידאו־ארט והקרנות מיפוי.
מַה שֶּׁקָּרָה – פסטיבל אאוטליין, איור ומילים בירושלים, התשפ״ד 2023
2023
מה שקרה ב 7- באוקטובר, ומה שקורה מאז אותו יום שחור,
נחרט בנפש באופן אישי וקולקטיבי. בתוך תקופה רצופת הלם
וכאב, פחד ושכול, עולים גם תקווה, חיבור וערבות הדדית.
את התחושות, המחשבות, הרגעים הקטנים והתמונות שנחקקו
בזיכרון, איירו תלמידים ומרצים מהמחלקה לתקשורת חזותית
במוסררה, בית הספר לאמנות וחברה.
תערוכת בוגרי.ות התוכנית 40+ של המחלקה לצילום
2023
תכנית הלימודים הדו שנתית ארבעים פלוס, מלמדת צילום כאמנות עכשווית, ומיועדת לקהל מרקעים שונים. התערוכה של 16 בוגרי ובוגרות התוכנית לשנת 2023, משקפת את הישגיהם ואת התהליך הלימודי, הטכני והרעיוני, אותו עברו הסטודנטיות.ים במהלך שנתיים ושלוש שנות לימודים.
התערוכה מהווה נקודת שיא בלימודיהם, ובה נראות תוצאות מחקר צילומי מתמשך, והתמודדות עם סוגיות אישיות וחברתיות באמצעות פניו השונים של המדיום הצילומי.
הנסיבות
2023
מורל דרפלר, אמן ומרצה בבית הספר לצילום מוסררה, נהרג בפיגוע ברכבת בנהריה בשנת 2001, מאז מתקיימת בגלריית מוסררה לאמנות תערוכה שנתית המקיימת דיאלוג עם יצירתו. בתערוכה הנוכחית, 'הנסיבות', מתייחסת האוצרת אורה לב לעומק פני השטח של פוטוגרמות שיצר מורל, ובהן יסודות של מציאות שנוכח בה ביטוי של עימות, חיות, אדם, הפראי והצבאי מיוצגים בצורה דו ממדית הירוגליפית. פני הקרקע נחפרים, נחרטים, נחקרים, המוכנות המתמדת לאיום נתפסת כמצבו הטבעי של העולם. העבודות שנבחרו לתערוכה בוחנות את האופן בו אנו מתבוננים במרחב המקומי ומנסחים לעצמנו נרטיב, התבוננות המתאפיינת בחידוד הדרגתי ואִטי של המבט על המרחב הגיאופוליטי בישראל.
לפעמים גלגולים נעשים בסתר
2023
לחרקים יש מקדמת דנא תפקיד מרכזי במיתולוגיות, בספרות ובאמנות. אולי דווקא הזרות הביולוגית שלהם, כביכול, היא שדחקה בנו לראות בהם איום ממשי ומטאפורי – ולא בני ברית ושותפים, האחראים במידה רבה גם למזון הטרי שלנו. המודעות האקולוגית של ימינו, המתהווה גם על רקע משבר האקלים, קוראת לשינוי תפיסתי. כבר ברור לנו שריסוסים אלימים ועיור מואץ גורמים לשינויים מרחיקי לכת במערכות אקולוגיות, וכי הפגיעה בדפוסי החיים של החרקים כרוכה בסכנת רעב כלל-אנושי ורעות חולות אחרות.
התערוכה הקבוצתית "לפעמים גלגולים נעשים בסתר", חותרת לכונן פרדיגמה חדשה אודות המחשבה האנושית לגבי חרקים. מחשבה חדשה המודעת לכך ש" אנו רק אורחים בעולם החרקים, אורחים מאוחרים מאוד ובלתי מנומסים". (מתוך: עולם קטן, דרור בורשטיין).
קיר אמן- צילומים מתארחים על הקיר שממול
2023
קיר האמן האינטימי יארח דימויים של צלמים מקומיים. הדימויים יתארחו ממול לפרויקט-"שיר טיפוס", ויקיימו איתו דיאלוג סמוי וגלוי. זו הצעה לשיטוט מחשבתי אינטואיטיבי המאפשרת מפגשים והקשרים חדשים בין הדימוי הצילומי על קיר האמן, לטקסט שנמצא מעבר לגבו במיזם-"שיר טיפוס".