המחלקה לפוטותרפיה במוסררה מזמינה אתכן ואתכם לערב עיון , ביום חמישי, 14/3/24, בנושא ״חשיפת יתר – כפעולה צילומית וכתופעה חברתית־נפשית״, בהשתתפות דניאל צ׳צ׳יק, מוטי לבנשוס ולבנת רוקח. בערב העיון נצא מתוך המושג הצילומי "חשיפת יתר" אל משמעותו הנפשית, שבאה לידי ביטוי בימים אלה בעודפות של דימויים ויזואליים, עדויות מהשבי ומשדה הקרב, והתמודדות עם הטראומה שנוצרת בעקבותיהם. הערב כולל שיחות עם אמנים ומטפלים, ותערוכה קבוצתית באוצרותה של טלי רומם.
18:30 התכנסות וברכות
19:10 חשיפה לחושך / שיחה עם דניאל צ׳צ׳יק
19:50 חשיפת יתר – טראומה וחוסן / שיחה עם מוטי לבנשוס
20:20 חשופית / שיחה עם לבנת רוקח
20:45 שיחה עם אוצרת התערוכה ״חשיפת יתר״ טלי רומם
21:00 פאנל משתתפים: דניאל צ׳צ׳יק, מוטי לבנשוס, לבנת רוקח, טלי רומם – מנחה: ד״ר נורית רונס־ראושבך
אולם הפנתר, רח׳ שבטי ישראל 22 · בית קנדה · ירושלים
עלות כרטיס לערב – 50 ש״ח | לפרטים מלאים, הרשמה ותשלום ◂ tinyurl.com/MsrExposure
חשיפה לחושך / דניאל צ׳צ׳יק
דניאל צ׳צ׳יק, אמן, צלם ועורך בלוג הצילום בעיתון ״הארץ״, ידבר על המשמעות של חשיפת יתר בעבודתו. דרך דוגמאות, צ׳צ׳יק יציג את גישתו הרב־פרשנית לסטוריטלינג, ואת הנרטיב החלופי לצילום דוקומנטרי ישיר. צ׳צ׳יק יתמקד בסדרה שלו ״מים כהים״, ובתערוכה הנוכחית במוזיאון ארץ ישראל ״אבק ודמעות״, וכן בעבודותיו כצלם בחודשים האחרונים ועל צילום העיתונאות מאז השביעי באוקטובר.
חשיפת יתר – טראומה וחוסן / מוטי לבנשוס
בהרצאה יעסוק מוטי לבנשוס בטראומה שעוברת כלל החברה הישראלית מאז השבעה באוקטובר, תוך התייחסות למעגלים השונים של הטראומה הישירה והמשנית ותופעת האבל של כולנו, החיים כקהילה אחת בישראל. לבנשוס הוא פסיכולוג ראשי בכוחות הבטחון.
חשופית / לבנת רוקח
הרצאה על המפגש הפוטותרפויטי בין תסמונת דחק פוסט־טראומטית (PTSD) לבין הדימוי המצולם. ״כמו חשופית, ללא הגנות וללא בית, מסתובב האדם הפוסט טראומטי בעולם ומחפש את מה שאבד לו״. לבנת רוקח מטפלת בפוסט טראומה ואובדן טראומטי דרך דימויים וצילום במשרד הבטחון ובמרפאת חווה, בי״ח שיבא. בוגרת המחלקה לפוטותרפיה במוסררה.
דימוי במודעה גרפית לערב העיון – דרור גפינוביץ, מתוך התערוכה ׳חשיפת יתר׳ המוצגת בגלריית המסדרון במוסררה
השבוע נפתחה בגלריית ״המסדרון״ במוסררה, תערוכה קבוצתית ״חשיפת יתר״ – של בוגרי המחלקה.
התערוכה פתוחה בין התאריכים: 25/2-31/3
השקת התערוכה תתקיים בערב העיון, ב- 14/3
בהשתתפות:
איאן פרידמן, איתי דוידיאן, אלינורה שוורץ, דרור גפינוביץ, טל מזיג, ניצה שרון, נעמה עמירב, עדי ואן ולסן, קרן וינטראוב, רעיה אלטמן, תמר ברנדווין.
אוצרת: טלי רומם.
דימוי במודעה הגרפית – עדי ואן ולסן
אתיקה וסטינג
הכנס השני של קהילת בוגרות ובוגרי המחלקה לפוטותרפיה
ביום העיון השתתפו כ-45 משתתפים: סטודנטים, בוגרים וותיקים ו"טריים", מרצים, נציגה מאחד בתי האבות ומתעניינים בתכנית לפוטותרפיה ובנושא של פוטותרפיה עם בני הגיל השלישי.
לאחר דברי פתיחה וסקירה של הפרוייקט של פוטורתפיה בבתי אבות בירושלים, יום העיון התחיל בהקרנת הסרט התיעודי "הצלמנייה", בנוכחות הבימאית תמר טל וגיבור הסרט בן פטר. הסרט עוסק בדמותה של מרים וייסנשטיין, אשה בשנות התשעים לחייה, המנהלת את חנות הצילום המשפחתית, ומתמקד בקשר המיוחד שהיה בינה לבין הנכד שלה, בן. לאחר ההקרנה התקיימה שיחה עם בימאית הסרט ועם בן בנוגע להשפעה המשמעותית של התיעוד המתמשך על מצבה הרגשי של מרים ועל ההתפתחות הרגשית שהיא עוברת דווקא בפרק חיים זה, ובקשרים שלה עם סובביה.
לאחר מכן הציגו שתי בוגרות של המחלקה לפוטורתפיה, יונית שלום ורמה יאזמה, את העבודה שהן עושות עם קשישים עם כלים וטכניקות של פוטורתפיה. יונית הציגה עבודה שהיא עושה עם קבוצת קשישים במרכז יום לקשיש בחולון וראמה הציגה עבודה שהיא עושה עם קבוצת קשישים בעיר חדרה.
האזור הפגיע שבצילום" בהנחיית אורנה גלס, מטפלת באמנויות ובצילום, מרכזת את תחום הפרקטיקום במחלקה לפוטותרפיה במוסררה. המשתתפים בסדנה הגיבו אזורים הפגיעים, הגלויים והסמויים, שעלו מתוך הצילומים שבחרו. העבודה נעשתה באמצעות מגוון של חומרים, באופן שנתן אפשרות "לטפל" בפצעי הצילום באופן סימבולי.
יום עיון בנושא: טיפול וצילום-היבטים של בושה ומבוכה
פנטומים – צילום של מה שנשאר